Aantal leaseauto’s Nederland

Het aantal leaseauto’s in Nederland is licht gestegen, blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). In 2017 reden in Nederland ruim 598.000 personenauto’s rond die waren geleased. Het aantal leaseauto’s is toegenomen, maar de groei is niet regelmatig. In 2016 nam het aantal leaseauto’s af ten opzichte van 2015, maar is weer gestegen in 2017.

Verklaring stijging aantal leaseauto’s

De stijging van het aantal leaseauto’s heeft zich voornamelijk te danken aan de toename van het aantal private leasecontracten. Leaseauto’s zijn vooral populair als bedrijfswagens, maar tegenwoordig zijn privé leaseauto’s steeds aantrekkelijker.

Bestelauto’s

Ook het aantal bestelauto’s dat geleased wordt, is toegenomen. In 2017 telde het Nederlandse wagenpark ruim 159.000 geleasete bestelwagens. In 2016 waren dit er nog 150.000.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van het aantal personen- en bestelauto’s dat de afgelopen jaren geleased is.

Aantal leaseauto's Nederland

Leaseauto en verzekering

Wanneer je een auto leaset, is deze eigendom van de leasemaatschappij. Deze zorgt ook voor de autoverzekering. Dit zal in de meeste gevallen een all risk verzekering zijn. Dat de leasemaatschappij de verzekering regelt, wil echter niet zeggen dat je geen kosten hebt bij schade. In het leasecontract is vaak een eigen risico opgenomen. Wanneer je privé een schade rijdt, moet je dit eigen risico zelf betalen. Rijd je een schade onder werktijd, dan komt het eigen risico voor rekening van je werkgever.

Advertenties
%d bloggers liken dit: