Aantal zorgverzekeraars in Nederland

Rond half november barst jaarlijks het zorgseizoen weer los. Alle zorgverzekeraars in Nederland zullen hun premies dan bekend maken en consumenten bepalen of ze overstappen of bij dezelfde verzekeraar blijven. Maar hoeveel keuze hebben de Nederlandse consumenten eigenlijk? Hoeveel zorgverzekeraars zijn er in Nederland?

Uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) blijkt dat in 2016 25 zorgverzekeraars actief zijn op de markt, verspreid over 10 concerns.

In tabel 1 staan alle concerns en hun zorgverzekeraars weergegeven.

Er valt veel te kiezen als het om zorgverzekeringen gaat. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt ervoor dat je de beste zorgverzekering vindt voor jouw situatie tegen de laagste premie.

Marktaandeel zorgverzekeringsconcerns

De marktaandelen van de verschillende zorgconcerns zijn door de jaren heen redelijk stabiel gebleven. Achmea is al jaren het grootste zorgconcern in ons land. Het marktaandeel is in 2012, na de fusie met De Friesland, alleen maar toegenomen. Na Achmea is VGZ een stabiele nummer twee, met een marktaandeel van zo’n 24 procent. CZ en Menzis completeren de top-vier, met een marktaandeel van respectievelijk zo’n 21 en 13 procent.Aantal zorgverzekeraars

Bron: NZA

Advertenties
%d bloggers liken dit: