Hoeveel spaargeld in Nederland?

De meeste Nederlanders beschikken er over: spaargeld. De een spaart voor een vakantie, de ander voor een aanvullend pensioen of voor de studie van zijn/haar kind. Maar hoeveel sparen we nu met zijn alle samen?

Spaargeld Nederland 2017

Maandelijks publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over de spaartegoed in Nederland. Eind 2017 bedroeg het totale spaartegoed in Nederland 339,3 miljard euro. Ter vergelijking: in 2000 bedroeg het totale spaartegoed in Nederland nog ruim 130 miljard euro. In 17 jaar is het saldo dus met ongeveer 160 procent toegenomen.

Tip! Hier vind je het gemiddelde spaargeld per gezin en het gemiddelde spaargeld per Nederlander. Je ziet direct hoe dit zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Spaartegoed Nederland

De cijfers van het CBS laten zien dat vooral het vrij opneembare spaartegoed de laatste jaren is gestegen. Je kunt hierbij op elk gewenst moment geld storten en opnemen via bijvoorbeeld internet, maar soms ook telefonisch, met overschrijvingsformulieren en/of persoonlijk op een bankkantoor.

Tip! Haal jij het maximale uit je spaargeld? Sparen vergelijken helpt je het hoogste rendement te behalen!

Een kleiner deel van het spaartegoed, in december 2017 bedroeg dit 50 miljard, staat vast op deposito’s met een vaste looptijd. Op de site van het CBS zie je een compleet overzicht met Nederlandse spaartegoeden per maand.

Advertenties
%d bloggers liken dit: