Hoeveel maximaal pinnen?

Pinnen heeft sinds de introductie in 1985 flink aan populariteit gewonnen. Vrijwel alle Nederlanders beschikken over een pinpas en het aantal pintransacties blijft stijgen, naar ruim 3,2 miljard in 2015. Het gemiddeld bedrag dat mensen pinnen daalt daarentegen elk jaar een beetje. Zo lag dit bedrag in 2015 op 28,67 euro. Maar hoeveel kun je maximaal pinnen?

Hoeveel geld kun je pinnen? – Factoren

Hoeveel je maximaal kunt pinnen, hangt af van verschillende factoren. Allereerst de bank waar je de betaalrekening hebt lopen en de pinpas van hebt. Elke bank heeft een eigen maximaal pinbedrag. Daarnaast speelt het land waarin je pint een rol. Doorgaans mag je in het buitenland minder geld op nemen dan in Nederland, vooral als het een land buiten de eurozone betreft.

Ook de pinautomaat waar je pint speelt een rol. Bij de meeste banken mag je namelijk meer opnemen als je pint bij een eigen automaat. Er geldt dus een krappere limiet voor pinnen bij een automaat van andere banken.

Daarnaast maken banken nog een onderscheid tussen geld opnemen (dus pinnen bij een automaat) en betalen in een winkel. De meeste banken hanteren een hogere limiet voor betalen in een winkel dan voor geld pinnen bij een automaat.

Hoeveel geld kan ik pinnen? – Overzicht

In onderstaande tabel vind je een overzicht van hoeveel je maximaal kunt pinnen per bank. De genoemde bedragen gelden per dag, tenzij anders vermeld.Hoeveel maximaal pinnen

Tip! Vind je het maximale pinbedrag bij je huidige bank te laag? Vraag dan je bank eens naar de mogelijkheden om het bedrag te verhogen of overweeg eens om ook bij een andere bank een betaalrekening te openen. Houd er wel rekening mee dat een betaalrekening vaak kosten met zich meebrengt.

Advertenties
%d bloggers liken dit: