Overzicht verkeersdoden Nederland per jaar

Wekelijks halen dodelijke verkeersongelukken de krantenkoppen of zelfs het journaal. In het artikel ‘Hoeveel auto-ongelukken per jaar?’ vind je een overzicht van hoeveel dodelijke verkeersongevallen er per jaar plaatsvinden. Maar hoeveel personen komen er in totaal bij deze dodelijke verkeersongelukken om het leven?

Aantal verkeersdoden in Nederland daalt

Sinds de jaren ’50 tot begin jaren ’70 steeg het aantal verkeersdoden in ons land van ruim 1.000 tot ruim 3.000 per jaar. In de jaren ’50 nam vooral het aantal doden onder fietsers en voetgangers toe. Na deze tijd steeg het aantal verkeersdoden onder bromfietsers en auto-inzittenden sterk.

Vanaf 1973 is het aantal verkeersdoden bijna elk jaar gedaald. In de 21e eeuw toonde het aantal verkeersdoden alleen in 2003, 2011 en 2015 een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor. Opvallend was dat in 2011 relatief veel oudere fietsers om het leven kwamen. Daarnaast bleek december de maand met veruit de meeste verkeersdoden (81).

In onderstaande grafiek zie je hoe het aantal verkeersdoden zich sinds 2006 heeft ontwikkeld. De grafiek toont bovendien het aantal mannelijke en vrouwelijke slachtoffers. Zoals je kunt zien zijn er jaarlijks ongeveer 2,5 keer zoveel mannelijke als vrouwelijke verkeersdoden. In 2017 vielen er in totaal 613 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren.Aantal verkeersdoden

Heb je een ongeluk gehad met letselschade tot gevolg? Meldt dit dan direct bij je autoverzekering en schakel deskundige hulp in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: